Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi szerint kedvezményes hitelekkel kellene segíteni azokat a fuvarozókat, akik önerőből nem tudnak megfelelni a szeptembertől életbe lépő budapesti taxirendelet - Vállalkozás magazin
részletek »

Taxirendelet - Kedvezményes hitelt sürget két társaság

Vállalkozás Magazin, amely tutira segít akár most indítod, akár már sikeres vagy. Szinte minden témát érint a témában, hiszen ma már egy vállalkozónak széleskörű ismeretekkel kell rendelkeznie - adózás, pályázatok, hitelek és megannyi minden más.
Vállalkozás magazin
Itt vagy: Vállalkozás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Taxirendelet - Kedvezményes hitelt sürget két társaság
Taxirendelet - Kedvezményes hitelt sürget két társaság
A Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi szerint kedvezményes hitelekkel kellene segíteni azokat a fuvarozókat, akik önerőből nem tudnak megfelelni a szeptembertől életbe lépő budapesti taxirendelet előírásainak.
A két társaság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja: ha nem sikerül gyors megoldást találni a problémára, több száz családfenntartó maradhat munka nélkül. Sokan ugyanis nem tudják előteremteni azt a 160-200 ezer forintot, ami az autók átfestéséhez, átmatricázásához szükséges.

A Rádió Tele 5 Taxi ügyvezető igazgatója, Horváth Csaba szerint nem csak a pénz hiányzik az átálláshoz. A taxitársaságok és a hozzájuk tartozó alvállalkozó gépkocsi-tulajdonosok egyike sem vette még tudomásul, hogy a számos esetben hangos és zavaró URH-kapcsolatot kiváltva a taxisofőrnek az utas adatait már nem a rádión keresztül, hanem valamilyen informatikai eszközön keresztül kell majd továbbítani - áll a közleményben.
Hirdetés

A közlés szerint a GPS-alapú kapcsolódás a legtöbb autóban még nem megoldott, holott elméletileg szeptember elejétől kötelező lesz az ilyen jellegű fuvarközvetítés.

A két társaság úgy látja, hogy a változások miatt a jelenlegi 10-11 fuvarszervező cég helyett várhatóan csak jóval kevesebb marad meg. Úgy vélik, több cég nem tudja majd teljesíteni az egyébként minőségi változást is eredményező kötelezettségeket.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Taxirendelet, kedvezményes hitel, Rádió Tele5 Taxi, Budapest Taxi
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-13 10:05:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü